Når økonomi og ambitioner går hånd i hånd

Det her er fremtiden i vores klub – så enkelt lyder budskabet hos Karlslunde Fodboldklub. Lasere og fysioterapi sikrer rigtig gode vilkår for spillerne og flere skadefri minutter på banen.

ASA LASER KARLSLUNDE FODBOLDKLUB LASERTERAPI SKADE SMERTELINDRING. Lasere sikrer flere skadefri minutter.

Cheftræner Henrik Johannesen (HJ) og Eliteformand Finn Jørgensen (FJ), Karlslunde Fodbold

Hvorfor valgte I at investere i laser til jeres sundhedsteam?
HJ: ”Det skyldes de ambitioner, som vi har i klubben. Vi ville gerne rykke op. Så det var vigtigt, at jeg hele tiden kunne have alle spillerne til rådighed. Det kan man gøre ved at nedbringe skadeshistorikken på spillerne, så de er hurtigere tilbage på banen, og vi kan stille et stærkere hold i en længere periode.”
FJ: I klubben investerer vi både i rekvisitter, træner, mandskab og spillere. Hvis specielt spillerne har for mange skader, så er det jo en dårlig investering både fysisk, men også økonomisk. Derfor valgte vi at starte på at bruge laser.

Hvilken betydning har det haft for jeres klub, at I bruger lasere?
HJ: ”Laseren har gjort, at det har fremskyndet helingsprocessen, og jeg
har hurtigere fået spillerne tilbage på banen. Tidligere brugte vi kun
fysioterapi og ultralyd, og der gik klart længere tid, før de var parate til
at spille. Så vi har ret hurtigt fået en god respons på laseren.”

Så laseren har både et økonomisk og velfærdssigte for jeres klub?
FJ: Det økonomiske er, at klubben har investeret i at få holdet op i de her rækker, Vi ønsker at få mest ud af spillerne, så er det en god investering for klubben at få dem mere på banen. HJ: ”Vi har altid været en mindre klub og er ved at vokse os lidt større med nogle ungdomshold, som er tæt på elite. Og her er det vigtigt, at vi optimerer motivationen for hver enkelt spiller ved at sige: Der er fokus på, at vi har behov for dig. Der er fokus på, at vi vil dig det godt. Vi passer på dig.”

Hvornår har I sidst kunne se, at laserbehandling hjælper?
HJ: ”Lige før jul fik en af vores forsvarsspillere en fibersprængning i baglåret. Han modtog intensiv laserbehandling hver dag. Og han spillede de to sidste kampe med en fibersprængning. Det kan du ikke normalt. Det er helt umuligt. Som kontrast hertil fik en af de andre spillere også en fibersprængning på cirka samme tid. Han fik ikke behandling af forskellige årsager. Og han er stadigvæk ikke klar til at løbe.”

Kommer I fremadrettet til at bruge laser i klubben?
HJ: ”Helt sikkert. Det er en kæmpe fordel, at jeg har spillerne mere til
rådighed.”

Derfor arbejder Karlslunde fodboldklub med ASA Laser

ASA LASER KARLSLUNDE FODBOLDKLUB LASERTERAPI SKADE SMERTELINDRING. Lasere sikrer flere skadefri minutter.

Når der opstår en skade hos spillerne, står fysioterapeut Jesper Frøberg klar. Han bruger laser som et vigtigt redskab i sine behandlinger. Til glæde for spillerne og klubben.

Hvad er din vigtigste rolle som fysioterapeut i klubben?
”Min rolle er at varetage skader. Både når spillerne har en akutskade, genoptræning eller hvis de under træningen begynder at mærke noget ubehageligt. Her går jeg ind og forebygger, hvor jeg bruger laseren som et supplement til at reducere skadesperioden.”

I har brugt laser i tre år. Hvad er din erfaring med laser som behandlingstilbud?
”Den feedback jeg får fra spillerne er, at de føler, at det hjælper lige så snart de har fået laser. Man kan gå ind og arbejde med selv ømme skader uden det gør ondt, fordi laseren går ind og arbejder i dybden og dermed fremmer helingsprocessen.”

Kan du anbefale laser til andre fysioterapeuter?
”Det kan jeg helt klart. Ikke kun til behandling af idrætsspillere eller fodboldspillere, men også til folk med musearm og hold i nakken og ondt i ryggen. Altså andre skader, som ikke er idrætsrelaterede, men hverdagsslitage.”

Hvis du kommer med en fod, der har en grim hævelse, kan det se voldsomt ud. Men i det øjeblik du behandler med laser, så kan man tydeligt se, at ødemerne aftager væsentligt hurtigere. Så er smerten måske reduceret med 50 procent i løbet af ugen. Derudover har vi haft ankelskader, hvor ledbåndene er ømme og gør ondt, og når du behandler med laser, så bliver smerterne reduceret. Men vi har jo alle typer skader og sammen med fysioterapeutisk behandling og genoptræning oplever jeg en væsentlig forbedring. Man reducerer behandlingstiden og samtidig smerterne med laser som supplement.

Det her er fremtiden i vores klub – så enkelt lyder budskabet hos Karlslunde Fodboldklub. Lasere sikrer flere skadefri minutter på banen.

Elite sport

Mange europæiske sportsligaklubber, elitesportsudøvere og Landshold benytter ASA’s lasere og magneterapi i deres respektive sundhedsteam, som et led i skadebehandlingen og forebyggelse af skader.

Fordelene ved ASA

Hurtig restitution, langvarige resultater, effektiv forebyggelse af skader, økonomisk gevinst.

Skader som med fordel kan behandles med ASA laser og magnetterapi:

 • Forstuvninger
 • Fibersprængninger
 • Forstrækninger
 • Hurtig smertelindring af hælspore
 • Hoftesmerter
 • Knæsmerter
 • Skulderskader
 • Bursitis
 • Tendinopatier
 • Post-operation
 • Afspænding af muskler inden kamp/
 • træning

Download print venlig version.